Event > Coolest Projects ging in virtuele modus: een recap

Een feesteditie moest het worden, dit 5de jaar Coolest Projects dat het thema ‘duurzaamheid’ extra in de picture plaatste dit jaar. Er werd dan ook hard gewerkt om er een spetterend event van te maken totdat...BAM...Corona!

Maar opgeven? Nooit! Coolest Projects is immers veel te bijzonder om zomaar te annuleren! Er waren ook al heel wat kinderen en jongeren met coole projecten ingeschreven. Hen dus ook dit jaar alle kansen geven om die projecten aan de wereld te tonen, was een beslissing die snel gemaakt was.
Onder het motto: “Cool techies don’t give up”, transformeerde het weergaloze Coolest Projects Belgium core team dat bestaat uit An (CDJ Turnhout), Cindy (CDJ Berchem), Eddy (CDJ Sint-Pieters-Leeuw), Erik (CDJ Klein-Brabant), Ivan (CDJ Lier), Jo (CDJ Aalst), Michael (CDJ Klein-Brabant), Thomas (CDJ Berchem), Tom (CDJ Mechelen), de jaarlijkse techbeurs voor jonge makers, tot een fantastisch online event! Van het volledig opzetten van een registratiesysteem, tot het volledig omgooien van de oorspronkelijke aanpak en het bedenken en uitwerken van een totaalconcept, opvolging, opzetten van de hele show, you name it, they’ve done it! Ze verdienen dan ook alle lof voor hun passie, weerbaarheid, visie en geduld!


Voor de show stelden de deelnemers hun project voor aan de hand van een zelfgemaakte video. Wie dat wou kon ook een panelsessie aanvragen met oa. ICT Woman Of The Year Dewi Van de Vyver, om het project verder uit te leggen, een grappig weetje te vertellen, etc.

                                                             Matteo: masker-steun voor helden en Febe en Sien: hondenspeelmachine

Tess: Recycle App en Clara: De Grote Vriendelijke Duizendpoot

Paar interessante weetjes over Coolest Projects Belgium 2020:

  • 32 projecten, 46 deelnemers en 17 panelsessie voor deze speciale editie van Coolest Projects Belgium (voor de 'lockdown', voor de 'gewone' editie, telden we 55 projecten en een 60-tal deelnemers)

  • 28 NL, 3 FR en 1 ENG project waarvan 5 projecten met CliniMakers-allures

  • Geen jury maar een panel met special guests Dewi Van de Vyver (ICT Woman of the Year) en Wendy Vermoesen (Young ICT Lady of the Year 2014)

  • De projectvideos werden, samen met de panel sessies gemonteerd tot een leuke show, met Henk Rijckaert als master of ceremony, zelf een zeer gedreven maker

  • Alle deelnemers kregen, ongeacht of ze een panelsessie hadden aangevraagd, feedback over hun project, in de vorm van een certificaat, een leuke goodie en een exclusief Coolest Projects t-shirt!

 

Elize, Vincent en Eléanore met hun shirt

Show gemist? Check het hier! https://www.youtube.com/watch?v=jAfkAdnKipQ

De voorbereidingen voor Coolest Projects 2021 zijn alvast gestart. Wil je deel uitmaken van het fantastische core team, dat dit prachtige event opzet? Laat het ons weten via: info@coolestprojects.be 


Comments