Event CoderDojo4All > 5de verjaardag CoderDojo4Divas!

CoderDojo4Divas vond plaats!
Het zag er even spannend uit dit jaar, maar op zaterdag 3 oktober vond de 5de editie van CoderDojo4Divas in bib Permeke, dan toch plaats, in aangepaste corona-proof vorm uiteraard.
Voor deze speciale verjaardag schetste Laura Janssens, beter bekend als de hilarische Niet Nu Laura, dit prachtige ontwerp, met daarin een postuum eerbetoon aan CoderDojo4Divas founding mother, Sandy 💓


CoderDojo4Divas, wazda?
Eenmaal per jaar organiseren we dit evenement enkel voor meisjes, want zij zijn nog steeds ondervertegenwoordigd binnen CoderDojo en STEM-richtingen in het algemeen. Volledig onterecht natuurlijk! Want meiden zijn hier even top in als de jongens! Om de drempel te verlagen en hen te laten kennismaken met coderen en tech, is een dag als deze nog steeds een absolute must!

Hoe zag die dag eruit?
Meer dan 30 meisjes meisjes konden in kleine corona-proof bubbels kennismaken met Scratch, Micro:bit, Arduino of Lego Spike. Met veel enthousiasme maakten enkele meisjes voor het eerst kennis met Scratch en konden ze op het toonmoment meteen stoefen met hun zelf gemaakt spelletje.
Tijdens de Arduino sessie konden de gevorderde meisjes aan de slag met onze nieuw ontwikkelde oefeningen.Lego Spike was dan weer een 'specialleke', knap verzorgd door Digitale Wolven. Dit nieuw robotje, met zijn leuke lichtjes, met tablet programmeerbaar, was een fijne ontdekking!De laatste workshop, Micro:bit, daagde de jongere meiden dan weer uit. Met veel plezier werden liefdesmeters en een kloppend hart gemaakt, daagden ze elkaar uit met ‘blad, steen, schaar’ en zo véél meer!
Al die blije gezichten en veel leuke reacties achteraf, zalig!


Een dikke merci nogmaals aan de Coaches die de meisjes zo goed geholpen hebben, het geweldige personeel van Permeke voor al hun hulp en uiteraard aan de meisjes, voor hun enthousiasme en leergierigheid!


Aftermovie + foto's

Zie het allemaal gebeuren in dit leuke filmpje:

https://www.youtube.com/embed/DL-V3bJFtRw


En check zeker ook alle foto's via:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=CoderDojo4Divas&set=a.3466282156766068


Comments